A szülő jelenléte, az elalvás előtti etetés, a ringatás, dúdolás, később a mesélés a legjobb segítségek. Gyermekeinknek ráadásul hosszabb időre van szükségük a mély álomba merüléshez, mint nekünk, felnőtteknek.

A lemezek anyaga komolyzenei alapokon nyugszik. A szerzemények komponálásakor egyszerű, megnyugtató, harmónikus dallamokat írtam, ami egyfelől relaxatív, másfelől a klasszikus zenei alapok a kutatások szerint fejlesztik a kisbabák intelligenciáját.


Részletekért látogass el a www.alomszepzene.hu weboldalra.

Álomszép zene a budapesti szülészetek csecsemőosztályain


2008 nyara óta az EMI Music lemezkiadóval közös felajánlásunk eredményeképpen CD lejátszók működnek a nagyobb budapesti szülészetek újszülött osztályain. Ennek keretén belül már a Jahn Ferenc (Dél-pesti) Kórház, az István Kórház, a Szt. János Kórház, a Péterffy Sándor utcai Kórház és a SOTE Kútvölgyi Klinikáján is Álomszép zenét hallgatnak az újszülöttek.

A szülészeten dolgozó szakápolók és orvosok elmondták, hogy a harmonikus zene mind a kisbabákra, mind az anyukákra, de még az osztályok dolgozóira is igen kellemesen hatott. A Szent Imre Kórház nővérei viccesen meg is jegyezték, hogy az Ő elalvásuk veszélye is sokkal nagyobb ilyenkor. Dr. Kónyi Olga az osztály neonatológus szakorvosa pedig arról számolt be, hogy amikor a zene szól (és ez inkább délután és főként éjszaka van) kevesebb az elkeseredett újszülött-sírás az osztályon.

folytatás »